Ohje kakkuun löytyy mm. Pirkan sivuilta (myös Kinuskikissan blogista, josta itse nappasin idean), mutta laitan tähän vielä oman versioni, joka on hieman muunneltu. Mun kakku on myös aika pieni, koska vieraita tulee useampaan otteeseen. Tämä kakku on sopiva n. 10-12 hengelle
16 palaa paahtoleipää (puolet ruispaahtoa, ja puolet täysjyväpaahtoa)
Broileritäyte:
300g maustamattomia broilerinfileesuikaleita (mulla oli hunajamarinoituja)
suolaa
mustapippuria
½ tlk (150g) esim salsa mexicana-kastiketta tai thick `n chunky salsa
½ tlk (150 g) juustodippiä
Tuorejuustotäyte
100g Viola paprika-chili tuorejuustoa
½ prk ranskankermaa
½ punainen paprika
Kostutus:
vettä
sitruunamehua
Kuorrutus:
100g Viola paprika-chili tuorejuustoa
½ prk ranskankermaa
Koristeeksi:
½ keltainen parika
kirsikkatomaatteja
punasipulia
jääsalaattia
nachoja
herneenversoja (nää unohdin...)
Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi. Kuutioi punainen paprika.
Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Lado tarjoiluvadille 4 leipäviipaletta. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle tuorejuustotäyte. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta.
Suojaa kakku tuorekelmulla. Paina kerroksia kevyesti yhteen tai laita päälle kevyt paino, esim. leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Laita kakun päälle runsaasti salaattiaineksia koristukseksi, esim. paprikasuikaleita, kirsikkatomaatteja, punasipulia, jääsalaattia, nachoja ja herneenversoja.