Tähän on törmätty varmasti lähes jokatoisessa blogissa, joten pakkohan se oli itsekin testata, onko tosiaan niin hyvää kun kehutaan =) Ja olihan se!!! Ihanan suussa sulavan pehmeää, nammm. Mulla tuo pääliosan koristelu ei niin hyvin onnistunut, olisi ilmeisesti pitänyt laittaa se jo paljon aiemmin siihen, ennenkuin kakku ehtii hyytyä.
n 140g digestive keksejä
50g voita
1prk flora vispiä
1prk (250g) mascarponejuustoa
1.5dl baileystä (mulla varastossa Finn cream eli laitoin sitä)
5 liivatelehteä
2dl tomusokeria
Päälle kinuskikastiketta
- Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa, taputtele pohjaseos leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi.
- Vaahdota kerma, sekoita siihen mascarpone ja sokerit.
- Kiehauta likööri ja sulata siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet.
- Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
- Koristele kakun pinta haluamallasi tavalla, ja laita yöksi hyytymään jääkaappiin.
- Mahdolliset marsipaani/sokerimassakoristeet kannattaa lisätä vasta hieman ennen tarjoilua