Tällaisia makoisia paloja leivoin synttäreille. Pääsiäisen kunniaksi värjäsin päällisen keltaiseksi ja koristeeksi pääsi sokerimassasta tehtyjä pikkuisia pupuja =)

1239473125_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeen tähän olen saanut äidiltäni. Hän on löytänyt sen kauan sitten jostain ruotsinkielisestä lehdestä nimellä "Morbrors smörkakor". En olekaan näitä moneen vuoteen tehnyt, vaikka aikoinaan oli todellinen suosikkileivonnainen!

Voikakku

pohja:

4 munaa

2 munan valkuaista

4dl sokeria

2dl vettä

4dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

päällinen:

200g voita

3dl sokeria

2 munan keltuaista

Vatkaa sokeri ja munat+valkuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot sekä leivinjauhe. Lisää vaahtoon vesi, ja lopuksi jauhot varovasti käännellen. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille. Laita pikimmiten uuniin (200 astetta, noin 15-20min.) Valmista täyte sulattamalla joko mikrossa tai kattilassa voi sekä sokeri. Lisää munan keltuaiset ja jatka keittämistä kunnes seos on sopivan sakeaa (=sokeri liuennut, ja seos tasaista) Lisää jäähtynyt seos piirakan päälle ja levitä tasaiseksi. Lisää koristeita tmv. Esim. kookoshiutaleet sopivat hyvin. Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylmänä =)

1239473153_img-d41d8cd98f00b204e9800998e