Tämä suklaakakku lähti tänään anopille. Hän tykkää kovasti sekä suklaasta, että aprikoosimarmelaadista, joten tämä oli heti ekana mielessä kun aloin hänelle miettimään kakkua. Pääliosan suklaa ei tahtonut sitten millään sulata ihan "juoksevaksi", siksi se on noin epätasaisesti tuossa pinnassa.... Ohjeen tähän otin suoraan Saarioisen sivuilta, ja tein alla olevalla ohjeella vain puolikkaan satsin. Päällä kaksi marsipaanienkeliä.

1241955645_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sacherkakku:

150 g voita
170 g tummaa suklaata
5 kananmunaa
2 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte: 
2 dl aprikoosimarmeladia
Kostutukseen kahvia

Kuorrutus: 
100 g tummaa suklaata
2 rkl voisulaa
2 rkl  kahvia

Sulata suklaa voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa muoviastiassa välillä sekoittaen. Anna jäähtyä. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi lopun tomusokerin kanssa. Sekoita keltuaisvaahtoon suklaaseos, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita lopuksi valkuaisseos varoen taikinan joukkoon.  Sekoita vain sen verran, että taikina sekoittuu tasaisesti ja valkuaisvaahto pysyy kuohkeana. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 C n. 60 min. uunin alimmalla tasolla.
Halkaise jäähtynyt kakku ja kostuta kahvilla tai halutessasi konjakilla terästäen. Levitä täytteeksi kerros aprikoosimarmeladia. Sulata suklaa kuorrutusta varten ja lisää kahvi ja voi. Kaada lämpimänä kakun päälle ja siloittele lastalla reunoille.

Hyvää oli =)