Kokeilin Året Runt lehdestä löytynyttä herkullisen kuuloista piparkakkutryffelien ohjetta. Alkuperäisessä ohjeessa piparkakkumaustetta tulisi ainoastaan ½ tl, mutta vaikka itse laitoin reilun teelusikallisen, ei piparin makua tuntunut juuri lainkaan. Kehoitan siis lisäämään reippaasti tuota mausteen määrää, tai sitten jättämään sen vaikka kokonaankin pois ja tekemään tavallisia suklaatryffeleitä. Hyviä, suklaisia olivat jokatapauksessa

1261153805_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piparkakkutryffelit

250g tummaa suklaata

1dl kermaa

½ tl piparkakkumaustetta

1tl hunajaa

1tl huoneenlämpöistä voita

½-1dl kaakaota

Kiehauta kerma, piparkakkumauste sekä hunaja. Ota pois levyltä ja lisää suklaapalat sekä voi ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa astia leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Anna hyytyä usemapi tunti jääkaapissa. Leikkaa paloiksi, tai pyörittele palloiksi. Kääntele palat lautaselle sihdatussa kaakaojauheessa.

1261153976_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Säilytä jääkaapissa.