Näitä suussasulavia herkkupaloja tein nyt uudemman kerran, kokeillakseni jos vaikka sattumalta onnistuisi.  Viime kerralla pinta halkeili ikävästi ja ne lässähtivät myös ihan tyystin. Tällä kertaa onnistui hieman paremmin. Vielä on kuitenkin matkaa...

1268774627_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeen löysin Maku-lehden sivuilta, ja tässä alla siitä kopio:

Macaron-leivokset

1 1/4 dl sokeria
2 dl vettä
2 + 1 valkuaista
2 dl tomusokeria
125 g mantelijauhetta

Täyte:

noin 2 dl lemoncurd-sitruunatahnaa

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna hämmentämättä ja anna seoksen poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes se on siirappimaista (118 °C).

Vatkaa yleis- tai monitoimikoneen vatkauskulhossa 2 valkuaista kovahkoksi vaahdoksi.

Lisää sokeri-vesiseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja anna koneen käydä koko ajan. Vatkaa, kunnes seos on jäähtynyt sen verran, ettei se enää höyryä.

Vaahdota valkuainen ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä mantelijauhe. Yhdistä nämä kaksi taikinaa toisiinsa ja sekoita tasaiseksi.

Lusikoi taikina pursottimeen tai pakastepussiin, johon leikkaat reiän. Pursota pieniä (Ø noin 3 cm) marenkinappeja leivinpaperilla peitetylle pellille. Annoksesta tulee noin 50 nappia. Kun pelti on täynnä, kopauta sitä pari kertaa pöytää vasten. Anna levätä noin 10 minuuttia, jotta marenki ehtii hieman jähmettyä pinnalta. Paista 150-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Valmiit marengit ovat macaronin puolikkaita. Irrota ne jäähtyneinä varovasti leivinpaperista ja lado ne pöydälle joka toinen pyöreä selkäpuoli alaspäin. Lisää ”vatsapuolelle” täyte ja sulje toisella puolikkaalla.

Säilytä macaroneja jääkaapissa. Marenkiherkut ovat parhaimmillaan parin päivän sisällä nautittuina.
Macaronien täytteeksi voit valita mitä tahansa kiinteää hilloa, valmista suklaalevitettä (Nutella tms.) tai tuorejuustoa, jonka maustat haluamallasi tavalla.