Tämä täyteyhdistelmä on todella ihana, jos tykkää lakritsin mausta.. Kuva ei ole niinkään onnistunut, ja lakritsitäytekin huonosti sekoitettu, mutta maku on kohillaan =D

1497733.jpg


(ohje on kopio kinuskikissan blogista)

Lakritsitäyte

3 liivatetta
2 dl kermaa (ota 1 rkl erilleen myöhempää vaihetta varten)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
1 rkl sokeria
3 Kick-patukkaa
1 rkl kermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma (huom: erota kermasta ensin 1 rkl valmiiksi kattilaan odottelemaan). Lisää joukkoon tuorejuusto. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi ja yhdistä nuolijalla nostellen kerma-juustoseokseen.

Paloittele kattilaan kerman joukkoon Kick-patukat. Lämmitä keskiteholla, kunnes lakritsi on täysin sulanut kermaan. Jäähdytä hetken aikaa. Tarkkaile kuitenkin, ettei seos ala kovettua. Sekoita se sitten täytteeseen. Kiehauta tilkka (n. 2 rkl) vettä ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteen joukkoon. Kaada vuokaan ja hyydytä jääkaapissa.

Sitruunatäyte

3 liivatetta
1/2 sitruunan kuori ja mehu (n. 3 rkl)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl veriappelsiinijugurttia
1/2 prk maitorahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 valkuaista

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jugurtti, rahka, sitruunankuori ja sokerit. Vaahdota valkuaiset. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita täytteeseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan ja hyydytä jääkaapissa.

Täällä lisää hyviä täytteitä, sieltä löysin nämäkin