Tätä ihanaa piirakkaa tein taas pitkästä aikaa. Tällä kertaa valmistin sen pellin päällä, ja leikkasin pieniksi paloiksi, perinteisen pyöreän kakkuvuoan sijaan.



Tässä vielä ohje. Varsinaista alkuperää en tiedä, sain tämän aikoinani äidiltäni, joka muistaakseen bongasi sen jostain lehdestä...


Pohja


100 g voita
1 rkl sokeria
2 rkl vettä
2 ½ dl vehnäjauhoja

Kiisseli

5 dl maitoa
1 dl maissijauhoa (Maizena)
1 dl sokeria
4 keltuaista
1 sitruunan mehu ja kuori

Marenki

4 valkuaista
8 rkl sokeria

Vatkaa sokeri ja voi, lisää jauhot sekä vesi. Painele irtopohjavuoan pohjalle, sekä reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 min. Valmista sillä välin kiisseli. Sekoita maissijauho kylmään maitoon, lisää myös sokeri. Keitä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen, kunnes kiisseli on sopivan kiinteä. Sekoita joukkoon keltuaiset sekä sitruunan mehu + kuori. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä kiisseli pohjan päälle, lisää myös marenkivaahto. Paista vielä joitain minuutteja, kunnes pinta on kauniin värinen (n. 10min)

Huom! Saat piirakkaan mukavan vivahteen lisäämällä marenkivaahtoon turkinpippurirouhetta. Mm. Hellapoliisilla on sen tyylinen ohje. Itsekin sitä kokeilin ja lisäsin pieneen osaan sitä rouhetta, tuli kyllä aikast hyviä, jos salmiakista tykkää...