Tässä vielä ohje. Varsinaista alkuperää en tiedä, sain tämän aikoinani äidiltäni, joka muistaakseen bongasi sen jostain lehdestä...
Pohja
100 g voita
1 rkl sokeria
2 rkl vettä
2 ½ dl vehnäjauhoja
Kiisseli
5 dl maitoa
1 dl maissijauhoa (Maizena)
1 dl sokeria
4 keltuaista
1 sitruunan mehu ja kuori
Marenki
4 valkuaista
8 rkl sokeria
Vatkaa sokeri ja voi, lisää jauhot sekä vesi. Painele irtopohjavuoan pohjalle, sekä reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 min. Valmista sillä välin kiisseli. Sekoita maissijauho kylmään maitoon, lisää myös sokeri. Keitä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen, kunnes kiisseli on sopivan kiinteä. Sekoita joukkoon keltuaiset sekä sitruunan mehu + kuori. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä kiisseli pohjan päälle, lisää myös marenkivaahto. Paista vielä joitain minuutteja, kunnes pinta on kauniin värinen (n. 10min)
Huom! Saat piirakkaan mukavan vivahteen lisäämällä marenkivaahtoon turkinpippurirouhetta. Mm. Hellapoliisilla on sen tyylinen ohje. Itsekin sitä kokeilin ja lisäsin pieneen osaan sitä rouhetta, tuli kyllä aikast hyviä, jos salmiakista tykkää...