Sitruuna on yksi ehdoton suosikkimakuni, joten tämän ohjeen kun näin tiesin heti että tykkään!!Näitä on tehnyt ainakin Ahonlaita, sekä Merjan leivonta- ja askartelu-blogit. Tein ohjeeseen kuitenkin pari muutosta, halusin vahvemman sitruunaisen maun, joten lisäsin omatekoista lemon curdia pohjan päälleen. En myöskään kovin paljon tykkää paksusta pohjasta, näin ollen tein pohjan alkuperäistä pienempänä.

1253733071_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeen olen ottanut Merjan leivonta- ja askartelu-blogista. Tässä alla se on alkuperäisenä, ilman tekemiäni muutoksia. Suluissa omat muutokseni. (Jos tykkäät ohuemmasta pohjasta, puolita pohjan määrä.)

Sitruunapalat

Pohja:

4 ½ dl Vehnäjauhoja

1 ½ dl Tomusokeria

140 g Pehmeää rasvaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja nypi taikina tasaiseksi. Kertakäyttöiset elintarvikekäsineet ovat kätevä apu. Vuoraa noin 23 X 23 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 175 asteessa noin 20 min (paistoin noin 10min), kunnes pinta on hiukan ruskea.

Täyte:

4 Munaa

2 dl Sokeria

4 rkl Vehnäjauhoja

1 dl Sitruunamehua

1 Sitruunan raastettu kuori

Vatkaa munia käsin pari minuuttia. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi mehu ja sitruunan raastettu kuori. Sekoita.  Muista pestä sitruuna ennen kuoren raastamista hyvin! Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle (lisäsin tässä vaiheessa pohjan päälle ohuen kerroksen kotitekoista lemon curdia) ja paista vielä 175 asteessa noin 25 min. Jäähdytä. Siivilöi tomusokeria pintaan ja leikkaa pieniksi paloiksi.

1253733132_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyviä!!!