Näitä ihania pieniä "leivoksia" tein tänä vuonna Ystävänpäivän kunniaksi. Kokeilin jälleen uutta ohjetta, ja tällä kertaa se oli ihan nappivalinta - koko satsi onnistui. Ei niistä silti mitään läheskään virheettömiä tullut, mutteivat kuitenkaan lässähtäneet/halkeilleet tmv. niinkuin aiemmin. Näissä on täytteenä lemon curdia.

Ohje on peräisin eräästä ruotsalaisesta Call me cupcake-blogista, joka on pullollaan ihania leivonnaisia ja kauniita valokuvia. Tämä ohje on siitä mukava, kun ei tarvitse keitellä ja mittailla sokerivesiä..

Macarons

100g mantelijauhetta

110g kananmunan valkuaista (n. 3 kpl)

200g tomusokeria

4 rkl sokeria

väriainetta ja makuaineita tarvittaessa (vaniljasokeri, erilaiset aromit)

Sekoita keskenään mantelijauhe sekä tomusokeri.  Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää. (itse lisään tässä vaiheessa mahdollisen väriaineenSekoita manteli+tomusokeriseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina ei saisi olla liian kovaa, muttei myöskään liian löysää. Voit kokeilla koostumusta laittamalla pienen nokareen leivinpaperille, tuloksena pitäisi olla tasainen pinta eikä siihen saisi jäädä huippuja. Jos jää, on taikina liian paksua ja sitä tulisi vielä hetki sekoitella.

Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso pyöreäpäinen tylla. Pursota halkaisialtaan noin 2cm kokoisia nappeja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten, ja anna sen jälkeen niiden levätä noin tunnin verran.

Lämmitä uuni 150 asteeseen, ja paista macaronseja keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja täytä oman makusi mukaan =) Kuoret käy hyvin pakastaa ja täyttää myöhemminkin.

Ihastuttavaa Ystävänpäivää Sinulle <3