Tein tätä ihanaa piirakkaa viime viikonloppuna. Olen tätä jo aiemminkin tehnyt, mutta silloin kokeilu meni pikkasen mönkään. Epähuomiossa keitin kondensoidun maidon ennen lisäämistä, niinkuin muutamassa muussa leivonnaisessa tehdään, vaikka se pitää lisätä sellaisenaan suoraan purkista. Tällä kertaa kaikki meni ihan nappiin ja käytössä oli myös ihan aitoa Key Westin limettimehua.
Pohja:
15 digestive keksiä murskattuna
80g sulatettua voita
1 tl sokeria
Täyte:
5 keltuaista
1 tlk (400g) kondensoitua makeaa maitoa
1 dl limeteistä puristettua mehua
1 rkl raastettua limetinkuorta
Tässä kuva limemehu-pullosta. Ja kiitokset Veljelle, joka sitä Amerikasta asti toi =))
Teko-ohje
Valmista murupohja sekoittamalla ainekset keskenään. Painele vielä lämmin seos tiiviisti piirasvuoan pohjalle (mulla halkaisijaltaan n. 20cm vuoka) ja reunoille. Paista uunin keskitasossa 150°C:ssa 10 minuuttia, anna vuoan jäähtyä ritilällä. Nosta uunin lämpö 175°C:een.
Vatkaa keltuaisia puhtaassa kuivassa kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi ja sakeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seos sakenee.
Lisää limettimehu ja -kuoriraaste. Kaada seos piirasvuokaan.*Kypsennä 10 minuuttia (uunin keskitasossa) ja jäähdytä ritilällä.*Jotkut ohjeet kehottavat laittamaan piiraan pakkaseen ja ottamaan sen esille n 20min ennen tarjoilua. Itselläni se oli koko ajan jääkaapissa (yön yli). Hyvin maistui sellaisenaan =)
Tarjoile piiras viileänä.