Maistoin taannoin anopin luona tällä samalla ohjeella tehtyjä keskejä, ja yllätyin todella positiivisesti. En juurikaan muuten kekseistä/pikkuleivistä välitä, ja aika harvoin tulee niitä edes leivottua, mutta näistä innostuin! Kekseissä yhdistyy tietynlainen sitkeys ja pehmeys ja kun aineksina on valkosuklaatakin niin pakkohan sen on olla hyvää!
Mustikka-valkosuklaacookies
12 isoa keksiä
3½ dl vehnäjauhoja
150 g karkeaksi rouhittua valkosuklaata
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
150 g voita
1½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 muna
1 dl kuivattuja mustikoita
Sekoita jauhot, valkosuklaa, leivinjauhe ja suola kulhossa.
Vatkaa voi, sokeri ja siirappi pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna.
Lisää kuivat aineet ja pensasmustikat ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Nostele leivinpaperin päälle uunipellille noin 12 isoa taikinakokkaretta. Jätä reilusti leviämisvaraa. (Voit tietenkin tehdä myös pienemmän kokoisia...) Muotoile taikinakokkareet kevyesti taputtelemalla pyöreiksi, noin 2 sentin paksuisiksi kiekoiksi.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat pohjasta hieman ruskistuneet.
Anna jäähtyä rauhassa uunipellillä.
Siirtelin keksejä vähän liian aikaisin, siksi pinta halkeillut...