Pipareiden/keksien teko ei ole koskaan ollut oikein kaikista mieluisinta puuhaa, mutta kun näin tämän haamumuotin Modernossa, päätin taas kokeilla =) Ei tullut kovin kummoisia, mutta hyviltä maistuivat!

1256468486_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiltit haamut =)

100 g voita
2,5 dl sokeria
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2-3 rkl maitoa

Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita maito joukkoon.  Laita taikina jääkaappiin noin tunniksi ennen leipomista. Leivo haluamasi mallisia pipareita. Paista 200 asteessa 4-7-min. Koristele esim. pikeerillä. Tässä vielä ohje pikeerille,se löytyi Mansikkamäen blogista. Ääriviivat kannattaa tehdä paksummalla pikeerillä ja täyttää koko keksi sen jälkeen helposti levittyvällä, hieman löysemmällä versiolla.

Pikeeriohje:

2-3 kpl munanvalkuaista

n. 500 g tomusokeria

5-7 tippaa sitruunanmehua

1. Käytä puhdasta ja kuivaa kulhoa. Vaahdota 2/3 tomusokerista valkuaisten kanssa vaahdoksi.

2. Lisää sitruunanmehu ja lisää tomusokeria tarpeen mukaan. Seos on moniin töihin sopivaa, kun vatkaimia nostettaessa jää vaahto pystyyn, mutta vaahtohuipun pää notkahtaa vielä alas.

3. Älä vatkaa liian kauan, muuten ilmava vaahto katkeilee pursotettaessa.

4. Peitä kulho kostealla pyyhkeellä tai siirrä pikeeri pursotuspussiin. Peittämätön pikeeri alkaa heti kuivua.

5. Pikeeriä voi myös värjätä elintarvikeväreillä.