Jo pidemmän aikaa on tehnyt mieli kokeilla uutta ohjetta mokkapaloihin, ja nyt viimein tuli oiva tilaisuus =) Olen tällä ohjeella tehnyt monesti suklaakakkua, vuosia sitten ennen blogin aloittamista ja sattumalta viimeviikolla sen olemassa olo muistui mieleeni. Tämä ohje on siitäkin mukava, kun ei tarvitse lainkaan vaahdottaa munia ja sokeria tmv, vaan kaikki ainekset vain sekoitetaan kerralla yhteen. Itse tykkään mokkapaloista, joissa on aavistuksen taikinainen/kompakti pohja ja runsaasti täytettä, ja sitä nämä ovat =)

1259939601_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mokkapalat

6dl jauhoja

4dl sokeria

1tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

6rkl kaakaojauhetta

300g voisulaa

4 munaa

2dl maitokahvia (tai maun mukaan pelkkää maitoa)

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita vispilällä munien rakenne rikki, lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kuivat aineet sekä maitokahvi+voisula. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille tai käytä säädettävää reunavuokaa. Paista pohjaa noin 20 minuuttia.

Kuorrute

100g voita

noin. 4-5 rkl erittäin vahvaa kahvia

2rkl kaakaojauhetta

noin. 400-500g tomusokeria

Sulata voi, sekoita joukkoon kaakao. Lisää tomusokeria sekä kahvia niin, että koostumus on "sopiva", ei liian löysää/kovaa vaan että levittyy hyvin. Levitä pohjan päälle kun se on vielä hieman lämmin. (kuorrute irtoaa päältä leikattaessa jos sen lisää vasta jäähtyneen pohjan päälle.) Koristele oman mielikuvituksesi mukaan =)