Teki niin kovasti mieli näitä ihania minttusuklaapaloja, että oli pakko kaivaa taas resepti esille ja alkaa töihin. Ohje on alunperin löydetty Kinuskikissalta. (Ainoa ero ohjeessa on se, että käytän margariinin tilalla voita)

1324139177_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:
100 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa

Kostutus:
¼-½ dl maitoa

Täyte:
150 g voita
5 dl tomusokeria
vihreää ja hieman sinistä elintarvikeväriä
n. 1 tl piparminttuöljyä (apteekista)

Kuorrute:
100 g voita
75 g tummaa suklaata
75 g maitosuklaata

00aa2.JPG

Leikkaa suklaa rouheeksi. Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen voisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta maidolla.

Sulata täytteeseen tuleva voi kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää tomusokeri. Värjää täyte elintarvikeväreillä mintunvihreäksi. Mausta piparminttuöljyllä. (Huom: piparminttuöljy on hyvin voimakasta, joten käytä sitä varoen. Teelusikallinen on ohjeellinen mitta. Kokeile ja maista!) Levitä täyte pohjan päälle. Laita se sitten jääkaappiin jähmettymään.

Mittaa kattilaan voi ja suklaat. Lämmitä vesihauteessa, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä sitten täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi. (Vinkki: tasoitettuasi kuorrutteen ravista peltiä hieman - tämä auttaa lastanvetojen häivyttämisessä.) Jähmetä jääkaapissa.

Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa levystä neliön muotoisia leivoksia. Huom: suklaakerros halkailee leikkausvaiheessa helpommin aivan jääkaappikylmänä. Anna siis olla hetki huoneenlämmössä

Olen muuten löytänyt superhyviä vuokia! Tässä alla kuva yhdestä jota käytän usein. Se on Kitchen Craftin neliskanttinen vuoka irrotettavalla pohjallaosalla. Tukevaa, painavaa materiaalia eikä leipomukset tartu ollenkaan kiinni vuokaan. Näitä myy Turussa Moderno, samasta sarjasta löytyy myös pyöreitä vuokia eri koossa. Niitäkin käytän usein koska ovat normivuokia korkeampia.

KCMCHB56_MAIN.jpg

Päälle laitoin vihreää glitterhilettä, kimallehilettä ja sokerimassasta tehdyn pienen lumihiutaleen.

1324138853_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nämä kuvassa olevat tein 30 x 30 vuokaan, 1 ½ kertaisella ohjeella, eli niistä tuli normaalia korkeampia paloja, jotka on mun mielestä näyttävämpiä kuin ihan matalat.