Tällaisia makoisia paloja leivoin synttäreille. Pääsiäisen kunniaksi värjäsin päällisen keltaiseksi ja koristeeksi pääsi sokerimassasta tehtyjä pikkuisia pupuja =)
Ohjeen tähän olen saanut äidiltäni. Hän on löytänyt sen kauan sitten jostain ruotsinkielisestä lehdestä nimellä "Morbrors smörkakor". En olekaan näitä moneen vuoteen tehnyt, vaikka aikoinaan oli todellinen suosikkileivonnainen!
Voikakku
pohja:
4 munaa
2 munan valkuaista
4dl sokeria
2dl vettä
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
päällinen:
200g voita
3dl sokeria
2 munan keltuaista
Vatkaa sokeri ja munat+valkuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot sekä leivinjauhe. Lisää vaahtoon vesi, ja lopuksi jauhot varovasti käännellen. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille. Laita pikimmiten uuniin (200 astetta, noin 15-20min.) Valmista täyte sulattamalla joko mikrossa tai kattilassa voi sekä sokeri. Lisää munan keltuaiset ja jatka keittämistä kunnes seos on sopivan sakeaa (=sokeri liuennut, ja seos tasaista) Lisää jäähtynyt seos piirakan päälle ja levitä tasaiseksi. Lisää koristeita tmv. Esim. kookoshiutaleet sopivat hyvin. Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylmänä =)