Vihdoin ja viimein myös tässä blogissa pääsee esille tämä ihanainen kakku =) Eikä tätä turhaan ole kehuttu, vei kyllä meikäläisen, sekä muutaman vieraan kielen mennessään.... Ehdottomasti uusiks, ja äkkiä =D

1239474971_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1239475001_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

                                                         300 g suklaa Digestive-keksejä
                                                                          100 g voita
                                               

                                                  Täyte:

                                                              397 g kondensoitua maitoa
                                                                         2 banaania
                                                                     2 dl vispikermaa
                                                                    2 tl vaniljasokeria
                                                                      kaakaojauhetta

  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
  3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
  4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
  7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!

 

HUOM! Turun suunnalla tuota kondensoitua maitoa saa ainakin Stockalta, Cittarista sekä Manhattanin Kirppis-centerin yhteydessä olevalta Tavaratorilta.