Munaton ja gluteeniton kakkupohja.

200 g   voita
2 dl   sokeria
2 dl soseutettua banaania
2 dl perunajauhoja
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl   maissijauhoa
2 tl   leivinjauhetta
1 tl   ruokasoodaa
1,5 dl   kuumaa vettä

Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää soseutettu banaani.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhoseos ja kuuma vesi vuorotellen vaahdon joukkoon vatkaten.
Valmis kaada nyt taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttua.

Lähde: Rouva veen kokkaukset


Perinteinen sokerikakkupohja

4 munaa
2dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

6 munaa
3dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

8 munaa
4dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta

10 munaa
5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

Sekoita kulhossa vispilällä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe.(et tarvitse siivilää kun sekoitat hyvin vispilällä)
Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella hyväksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi.
Paista voidellussa ja korppujauhotetussa (tai suihkauta vuokaspraytä) kakkuvuoassa uunin alimmalla tasolla, 165 asteessa.

10 munan kakkua noin reilu tunti
8 munan kakkua noin tunti
6 munan kakkua noin 50min
4 munan kakkua 40min

(Huom! Paistoajat ovat suuntaa antavia, riippuu paljolti omasta uunista)

Mehevä suklaakakkupohja


2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
3 dl lämmintä maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja lämmin maito. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.

Lähde: www.kinuskikissa.fi


Gluteeniton 6 munan täytekakkupohja

6 munaa

2 dl sokeria

1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl perunajauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halk. 24-26 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40 minuuttia.

Lähde http://rukka.vuodatus.net