Modernoon saapui jokunen aika sitten aivan IHANA, iso lumihiutalemuotti. Nappasin sen mukaani hetimiten ja nyt lumen tulon kunniaksi tein sillä ekat pikkuleivät.
Muotti on huomattavasti isompi mitä tavalliset piparimuotit, halkaisija on mahtavat 19cm!
Vaikka nämä näyttävätkin piparkakuilta, on keksitaikinana uutena kokeiluna maapähkinävoi-pohjainen taikina. Tässä alla ohje jonka löysin Homemade by MI-blogista:
Maapähkinävoikeksitaikina
2 ½ dl pehmeää maapähkinävoita
1 3/4 dl sokeria
1 3/4 dl fariinisokeria
2 kanamunaa
3/4 dl maitoa
1 tl vaniljaesanssia
6 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
Vatkaa maapähkinävoi ja sokerit kuohkeaksi (noin 4 minuuttia). Lisää munat, maito ja vanilja ja jatka sekoittamista. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaseokseen. Sekoita hyvin. Peitä astia ja laita jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi.
Suosittelen pitämään jääkaapissa yön yli niin taikina on helpompaa käsitellä.
Paista keksit 190 asteisessa uunissa muutama minuutti kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä.
Rajaa keksin reunat ensin valkoisella (tai toki ihan millä tahansa valitsemallasi värillä) pikeerillä, ja anna hetki kuivahtaa. Täytä sitten pinta huomattavasti löysemmällä pikeerillä, jotta jäljestä tulee tasainen. Käytän pikeerin kanssa pieniä minigrip-pusseja joista sitten leikkaan pikkureiän kulmaan ja pursotan.
Koristele lopuksi pinta mielesi mukaan. Koristelu kannattaa tehdä mahdollisimman nopeasti mikäli ripottelee siihen nonparelleja tmv. Pikeeripinta kuivahtaa pikavauhtia! Koristelin tämän version pienillä hopeisilla sokerihelmillä ja pinnalle kevyt(?) suihkaus kimallespraytä.
Tätä muottia ei kannata piilottaa kaappiin käytön jälkeen, vaan siitä saa kivan jouluisen koristeen =) Ihana, pilkullinen nauha ostettu Villa Wenlasta.
MUKAVAA VIIKONLOPPUA BLOGISSA PIIPAHTAVILLE =)