Vihdoinkin sain aikaiseksi kokeilla Lemon Curd tahnan valmistusta itse. Ja onneksi kokeilin, tämä on ihan TAIVAALLISEN hyvää!!!!! Jos vähääkään on sitruunan ystävä niin kannattaa ehdottomasti testata. Valmistus on helppo, ja pesee mennen tullen kaupan valmiit versiot. Itseasiassa ne ovat todella kaukana tästä.

1246527527_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Googlettamalla löytyy monenlaisia versioita. Joissain käytettiin kananmunasta vain keltuaiset, myös määrät heittelivät aika lailla. Itse tein Huvikummulta löytyneen ohjeen mukaan. Tässä kopio siitä:

Lemon curd 

2 sitruunaa
2 dl sokeria
2 kanamunaa
50g voita

Raasta huolella pestyistä sitruunoista keltainen kuori ja purista mehu. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste.

Vatkaa vesihauteessa 15 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Käytä "käsivispilää" Ota massa pois hauteesta ja sekoita joukkoon kuutoitu voi.

Säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa. Käytä esim. hillon tilalla, kakun täytteenä tmv.