Tätä piirakkaa päätin kokeilla tarjottavaksi omille synttäreilleni. Ei ihan ollut niin hyvää kuin kuvittelin. Jotenkin tuo limen maku jäi melko haaleaksi... Pitää siis kokeilla joskus uudestaan toisenlaisella reseptillä. Netistä olen tämän ohjeen aikoinani joltain kopioinut, ja tässä alla oma versioni siitä. Googlettamalla näitä löytyy lisää, varsinkin englannin kielisiltä sivuilta, kuten täältä.

Piirakka on jostain syystä näinkin ruskean värinen.....?

(Edit. minä onneton olen tyrinyt tämän valmistusvaiheessa, siksi värikin noin tumma. Kondensoitua maitoa EI olisi pitänyt keittää (toisin kuin esim Banoffee-kakussa), vaan lisätä sellaisenaan!)

Pohja:
15 digestive keksiä murskattuna
80g sulatettua voita
1 tl sokeria

Täyte:

5 keltuaista
1 tlk (400g) kondensoitua makeaa maitoa
1 dl limeteistä puristettua mehua
1 rkl raastettua limetinkuorta


Valmista murupohja sekoittamalla ainekset keskenään. Painele vielä lämmin seos tiiviisti piirasvuoan pohjalle (mulla halkaisijaltaan n. 20cm vuoka) ja reunoille. Paista uunin keskitasossa 150°C:ssa 10 minuuttia, anna vuoan jäähtyä ritilällä. Nosta uunin lämpö 175°C:een.

Vatkaa keltuaisia puhtaassa kuivassa kulhossa sähkövatkaimella, kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi ja sakeammiksi. Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seos sakenee.

Lisää limettimehu ja -kuoriraaste. Kaada seos piirasvuokaan.*Kypsennä 10 minuuttia (uunin keskitasossa) ja jäähdytä ritilällä.*Jotkut ohjeet kehottavat laittamaan piiraan pakkaseen ja ottamaan sen esille n 20min ennen tarjoilua. Itselläni se oli koko ajan jääkaapissa (yön yli). Hyvin maistui sellaisenaan =)
Tarjoile piiras viileänä.