Tuli joskus Tupperikutsuilta ostettu tällainen Tupperware MicroPlus kannu. Sulatan siinä mm. leivontaan tulevan voin/margariinin, kätevän kannen ansiosta säästyy pitkin mikron seiniä lentelevän rasvan pyyhkimiseltä =)

Tämä on todella monikäyttöinen. Pakkauksen mukana tuli ohjeita mm. omena- sekä suklaakakkuun, kakkukreemiin (pitää ehdottomasti kokeilla!!), ja tähän täytekakkupohjaan. Myös erilaiset kastikkeet valmistuvat tässä vaivattomasti.

1240067630_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ymmärtääkseni tämän voi tehdä myös muussa, mikronkestävässä astiassa?? Korjatkaa jos olen väärässä.

Täytekakkupohja

2 kananmunaa

1.5dl sokeria

2.5dl vehnäjauhoa

0.5dl perunajauhoa

1.5tl leivinjauhetta

30g voita

1dl vettä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Voi ja vesi kuumennetaan kannussa mikrossa n.15sek. ja lisätään taikinaan. (itse tein niin että sulatin voin juoksevaksi kannussa, lisäsin veden joukkoon ja sekoitin sitten taikinaan)

Taikina kaadetaan MicroPlus kannuun ja kypsennetään 4 min. puolella teholla ilman kantta. Käännä kannua puoli kierrosta, jos mikrossa ei ole pyörivää austaa, ja kypsennä vielä 2.5 min täydellä teholla. Kannua ei tarvitse voidella/korppujauhottaa.

1240067601_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän kakun tein käyttäen tätä kakkupohjaa. Pohja ei ollut ihan yhtä pehmoinen mitä tavallinen, ja myös kostuketta tämän pohjan kanssa kannattaa käyttää runsaammin. Jokatapauksessa kätevä keino tehdä kakkupohja nopeasti, ja ihan varmasti tulen tekemään jatkossakin =)

Edit. Tässä pikku pätkä jonka löysin netistä (www.nexet.fi) mikroaaltouunissa kypsentämisestä:

Mikroaaltotoiminnot rajoittavat kakkuvuoan materiaaleja. Metallista vuokaa ei voi käyttää, koska mikroaallot eivät läpäise metallia. Markkinoilla on mikroaaltouunikypsennykseen soveltuvia kakkuvuokia, joita ei yleensä tarvitse voidella. Silikonivuoka sopii mikroaaltouunikäyttöön hyvin, koska materiaali läpäisee mikroaallot ja kestää lämpötiloja alueella -60 °C - +230 °C (Lékué-vuoat aina + 260 °C:een asti, Nexet Oy huom.). Vuoka on pehmeää ja joustavaa materiaalia, joten siihen kuuluu käsittelyä helpottava vuokapanta (Lékué-vuoissa ei vuokapantaa ole, vaan vuoka on valmistettu paksusta ja tukevasta silikonista, Nexet Oy huom.). Silikonivuoka kestää myös pakastamista ja käytön tavallisessa vastusuunissa. Vuokaa voi käyttää myös esimerkiksi hyydykkeiden, jäädykkeiden, murekkeiden ja kasvisten kypsentämisessä.

Mikroaaltouunikakun voi kypsentää myös ilman erikoisvuokia esimerkiksi voidellussa, uuninkestävässä lasi- tai keramiikkavuoassa. ”Rengasvuoan” astiasta saa laittamalla vuoan keskelle lämmönkestävän, voidellun juomalasin. Kakkuvuoan on oltava riittävän iso, jotta siihen jää kohoamisvaraa noin kolmasosa vuoan tilavuudesta.