Pikeeriohje:


2-3 kpl munanvalkuaista

n. 500 g tomusokeria

5-7 tippaa sitruunanmehua

1. Käytä puhdasta ja kuivaa kulhoa. Vaahdota 2/3 tomusokerista valkuaisten kanssa vaahdoksi.

2. Lisää sitruunanmehu ja lisää tomusokeria tarpeen mukaan. Seos on moniin töihin sopivaa, kun vatkaimia nostettaessa jää vaahto pystyyn, mutta vaahtohuipun pää notkahtaa vielä alas.

3. Älä vatkaa liian kauan, muuten ilmava vaahto katkeilee pursotettaessa.

4. Siirrä pikeeri pursotuspussiin/minigrip-pussiin. Peittämätön pikeeri alkaa heti kuivua.

5. Pikeeriä voi värjätä elintarvikeväreillä, sekä maustaa aromeilla. Mikäli haluat vitivalkoisen pikeerin lisää muutama tippa Wiltonin valkoista väriä sekaan.