Tekaisin nämä, testatakseni Modernosta hankkimaani uutuusvuokaa. Tällaisiin leivoksiin vuoka soveltuu varsin hyvin: tulee tasakokoisia, siistejä paloja.

1269789421_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Käytin pohjana aiemminkin kokeilemaani ohjetta, josta kuitenkin seuraavalla kerralla vähentäisin hieman kaakaon määrää. Alla ohje sellaisena kun sen nyt tein:

Pohja:

200g voita

3 munaa

1½ dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl kahvia

Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos rasvan ja kahvin kanssa. Voitele vuoka ja täytä syvennykset hieman yli puoliväliin asti taikinalla. (Huom! tästä satsista jää noin kolmasosa yli mikäli käytät tätä vuokaa, eli tee pienempi määrä taikinaa, tai paista erillisessä vuoassa lisää pohjia) Paista 200 asteessa n.15 min. Pohjat saavat jäädä aavistuksen kosteiksi sisältä.

Suosittelen voiteluun vuokaspraytä, erittäin kätevä!!

1269789275_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leikkaa jäähtyneet palat halki, ja levitä toiselle sisäpuoliskolle vadelmahilloa. Näitä olisi hyvä kostuttaa ihan aavistuksen verran, vaikka vadelmamehulla.

  1269790096_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

1269790651_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laitoin väliin suklaaganachea. Tähän riitti hyvin 1dl kermaa ja 100g tummaa suklaata. Kuumenna kerma liedellä kiehumispisteeseen. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon paloitellut suklaat. Sekoita kunnes on tasaista. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi, mieluiten yön yli. Vatkaa jäähtynyt seos sähkövatkaimella. Pursota vadelmahillon päälle ja laita toinen puolisko kanneksi .

Pinnan voit koristella oman maun mukaan, itse sihtasin "koristeeksi" kaakaojauhetta.