Perinteiset mokkapalat maistuu aina, kelle tahansa ja ihan millon tahansa, näin olen havainnut =D Taas piti jotain uutta kokeilla näihin, ja muistin että laatikkoon oli jäänyt lojumaan suklaasiirtokuva-arkkeja. Tein vain puolikkaan satsin, ja senkin aika pienessä vuoassa eli näistä tuli pikkasen korkeampia mitä normaalisti.

1238600490_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä ohje mitä käytin (ohje on pellilliselle):

Mokkapalat

Pohja:
6 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl vahvaa kahvia
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
225 g rasvaa sulana
4 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus:
n. 200 g tomusokeria (n. 2-3 dl)
4 rkl voisulaa
3-4 rkl kuumaa kahvia
3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa vaahdon joukkoon. Sulata rasva ja lisää siihen kahvi. Sekoita maito-rasvaseos taikinaan huolellisesti, mutta varovaisesti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 175-200 asteessa noin 20-25 min.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään.Kaada pohjan päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle nonparelleja, pähkinöitä tms ja anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi.
(Saat levitettyä kuorrutteen helpommin vielä hieman lämpimän pohjan päälle)

(Laitoin näihin ihan normaalin kuorrutuksen ja siihen päälle  tuon maitosuklaalla valelellun siirtokuva-arkin. Annoin sen jähmettyä jääkaapissa hetken, kunnes poistin kalvon ja sitten vaan mokkapalat kahvipöytään =))

Edit. Löysin Eben sivuilta kuvalliset ohjeet suklaasiirtokuviin, tässä linkki.