Tätä oli tarjolla pari päivää sitten pidetyillä Villa Wenlan sisustuskutsuilla. Halusin kokeilla jotain uutta makua, ja ajankohtaan sopi hyvin piparkakku =) Juustokakut on ihanan nopeita ja helppoja tarjottavia ja makuja voi keksiä ihan mielikuvituksen mukaan. Kakku kannattaa valmistaa jääkaappiin hyytymään edellisenä iltana, ja ennen tarjoilua koristella pinta mieleiseksi. Kuvat on taas kerran surkeaa laatua =/

1259186564_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje on ihan omaa käsialaa. Pikkasen olis saanut olla enemmän makua, vaikka hyvää toki oli näinkin. Taidan jatkossa laittaa tumman suklaan sijaan valkoista.

Piparijuustokakku

Pohja

250g pipareita

70g voita

 

Täyte

3dl kermaa vaahdotettuna

200g Danonen piparkakkurahkaa

100g maustamatonta tuorejuustoa

100g tummaa suklaata

reilu ruokalusikallinen piparkakkumaustetta

4 liivatetta

0.5dl glögitiivistettä

1dl tomusokeria

muutama piparkakku murustettuna

Murskaa piparkakut ja sekoita sulan voin kanssa. Painele 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, rahka, piparkakkumauste, sokeri sekä piparkakkumurska keskenään. Sulata suklaa ja lisää seokseen. Lisää lopuksi kermavaahto. Purista liivatteista vesi ja liota ne kuumaan glögitiivisteeseen. Valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada vuokaan ja tasoita pinta hytkyttämällä vuokaa kevyesti. Anna hyytyä jääkaapissa, mielellään yön yli.

1259314177_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pinnalle spritsasin valkoista suklaata, lisäksi helmiäisnonparelleja ja kultaisia tähtiä jotka aikoinani tilasin Make a Wish-verkkokaupasta. Ripottelin myös kultahilettä, joka loistaa kivasti, muttei pahemmin näy valokuvassa.