Tätä oli tarjolla pari päivää sitten pidetyillä Villa Wenlan sisustuskutsuilla. Halusin kokeilla jotain uutta makua, ja ajankohtaan sopi hyvin piparkakku =) Juustokakut on ihanan nopeita ja helppoja tarjottavia ja makuja voi keksiä ihan mielikuvituksen mukaan. Kakku kannattaa valmistaa jääkaappiin hyytymään edellisenä iltana, ja ennen tarjoilua koristella pinta mieleiseksi. Kuvat on taas kerran surkeaa laatua =/
Ohje on ihan omaa käsialaa. Pikkasen olis saanut olla enemmän makua, vaikka hyvää toki oli näinkin. Taidan jatkossa laittaa tumman suklaan sijaan valkoista.
Piparijuustokakku
Pohja
250g pipareita
70g voita
Täyte
3dl kermaa vaahdotettuna
200g Danonen piparkakkurahkaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
100g tummaa suklaata
reilu ruokalusikallinen piparkakkumaustetta
4 liivatetta
0.5dl glögitiivistettä
1dl tomusokeria
muutama piparkakku murustettuna
Murskaa piparkakut ja sekoita sulan voin kanssa. Painele 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, rahka, piparkakkumauste, sokeri sekä piparkakkumurska keskenään. Sulata suklaa ja lisää seokseen. Lisää lopuksi kermavaahto. Purista liivatteista vesi ja liota ne kuumaan glögitiivisteeseen. Valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen. Kaada vuokaan ja tasoita pinta hytkyttämällä vuokaa kevyesti. Anna hyytyä jääkaapissa, mielellään yön yli.
Pinnalle spritsasin valkoista suklaata, lisäksi helmiäisnonparelleja ja kultaisia tähtiä jotka aikoinani tilasin Make a Wish-verkkokaupasta. Ripottelin myös kultahilettä, joka loistaa kivasti, muttei pahemmin näy valokuvassa.