Näitä ihania bebe-leivoksia oli viikonloppuna kahvipöydässä, kun juhlimme synttäreitäni. Rouva Veeltä bongasin uuden maun täytteeseen: kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä. Sopii loistavasti!!

1268590138_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Bebe-leivokset

Pohja:
100g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl jauhoja

Täyte:
1 dl maitoa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria
100g voita tai margariinia

hilloa/lemon curdia/kondensoitua maito toffeeksi keitettynä

Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
n. 1 valkuainen
karamelliväriä
nonparelleja

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaa veitsellä 12 osaan (mulla tuli kyllä lähemmäs 20kpl!) . Pyöritä palloiksi ja painele leivosvuokiin. Paista pohjia n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.

Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli.

 Täytä jäähtyneet pohjat ensin hillolla (tmv) ja siihen päälle vanilijatäyte.
Valmista kuorrutus. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti ja lusikan pohjalla levittäen. Koristele nonparelleilla.

1268589915_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olen niin ihastunut vaaleaan violettiin, joten ei tarvinnut kahta kertaa miettiä minkä väriseksi kuorrutteen värjää =) Päällä perusnonparelleja.