Modernoon oli saapunut uusi talvinen silikonivuoka, ja pitihän sitä tietysti päästä testaamaan. Silikoniset vuoat ovat siitä käteviä että eivät tarvitse lainkaan voitelua/jauhotusta. Aika kivoja pikku kakkusia tällä sai tehtyä =) Kokoluokka näissä on hiukan isompi mitä keskiverto muffinssi, mutta kevyesti näytti vieraisiin uppoavan =)

1258576186_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kokeilin samalla uutta jouluista ohjetta, löytyi Året Runt-viikolehdestä

Piparinen kuivakakku

2 banaania

4½ dl vehnäjauhoja

3dl sokeria

2tl leivinjauhetta

½tl ruokasoodaa

4tl piparkakkumaustetta

100g tummaa suklaata

100g voita

3dl maitoa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Muussaa banaanit ja rouhi suklaa. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lukuunottamatta suklaata. Sulata voi kattilassa, lisää maito ja sekoita sitten kuivien ainesten joukkoon. Lisää banaanit sekä suklaa.

Annostele muffinssivuokiin, tai isompaan kakkuvuokaan. 2 litran vuoka vaatiin paistoaikaa 45-50 minuttia, muffinssivuoat noin 15min. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Koristele mieleseksi, itse laitoin kevyesti tomusokeria.

1258576802_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nämä vuoat käyvät todella hyvin myös jäädykkeiden valmistukseen, silloin muotokin tulee paremmin esiin. Mielikuvitusta kun käyttää näistä voi tehdä vaikka mitä, esim. jääkoristeita pihalle =)

1258576238_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olivat oikein maukkaita ja meheviä. Suosittelen kokeilemaan =) Vuoka ostettu täältä. (linkki vie kaupan blogiin, itse kauppa löytyy Turun keskustasta)