Modernoon oli saapunut uusi talvinen silikonivuoka, ja pitihän sitä tietysti päästä testaamaan. Silikoniset vuoat ovat siitä käteviä että eivät tarvitse lainkaan voitelua/jauhotusta. Aika kivoja pikku kakkusia tällä sai tehtyä =) Kokoluokka näissä on hiukan isompi mitä keskiverto muffinssi, mutta kevyesti näytti vieraisiin uppoavan =)
Kokeilin samalla uutta jouluista ohjetta, löytyi Året Runt-viikolehdestä
Piparinen kuivakakku
2 banaania
4½ dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
½tl ruokasoodaa
4tl piparkakkumaustetta
100g tummaa suklaata
100g voita
3dl maitoa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Muussaa banaanit ja rouhi suklaa. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lukuunottamatta suklaata. Sulata voi kattilassa, lisää maito ja sekoita sitten kuivien ainesten joukkoon. Lisää banaanit sekä suklaa.
Annostele muffinssivuokiin, tai isompaan kakkuvuokaan. 2 litran vuoka vaatiin paistoaikaa 45-50 minuttia, muffinssivuoat noin 15min. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Koristele mieleseksi, itse laitoin kevyesti tomusokeria.
Nämä vuoat käyvät todella hyvin myös jäädykkeiden valmistukseen, silloin muotokin tulee paremmin esiin. Mielikuvitusta kun käyttää näistä voi tehdä vaikka mitä, esim. jääkoristeita pihalle =)
Olivat oikein maukkaita ja meheviä. Suosittelen kokeilemaan =) Vuoka ostettu täältä. (linkki vie kaupan blogiin, itse kauppa löytyy Turun keskustasta)