Oliver viettää perjantaina nimipäiviään, ja tämmösiä makoisia juttuja leivottiin sen kunniaksi. Nämä taidetaan viedä huomenna mukaan hoitopaikkaan, toivottavasti maistuvat =)

  1243450792_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihan tavallisia mokkapaloja, päällä vaan extrakerros valkosuklaata siirtokuvalla. Siirtokuva on tilattu täältä. Lisää erilaisia siirtokuvia saat tilattua myös täältä. Olin hieman liian hätäinen leikatessani näitä. Suklaa alkoi lohkeilla. Eli kannattaa antaa olla hetken huoneenlämmössä, tulee nätimpiä paloja.

1243450640_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä ohjetta

Mokkapalat

Pohja:
6  munaa
3 dl sokeria
1,5 dl vahvaa kahvia
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
225 g rasvaa sulana
4 rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus:
n. 200 g tomusokeria (n. 2-3 dl)
4 rkl voisulaa
3-4 rkl kuumaa kahvia
3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa vaahdon joukkoon. Sulata rasva ja lisää siihen kahvi. Sekoita maito-rasvaseos taikinaan huolellisesti, mutta varovaisesti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 175-200 asteessa noin 20-25 min.
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään.Kaada pohjan päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle nonparelleja, pähkinöitä tms ja anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi.
(Saat levitettyä kuorrutteen helpommin vielä hieman lämpimän pohjan päälle)

Käyttäessäsi suklaasiirtokuvaa, valele siirtokuva suklaalla, aseta mokkapalojen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Irroita siirtokuva ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.