Tähän on törmätty varmasti lähes jokatoisessa blogissa, joten pakkohan se oli itsekin testata, onko tosiaan niin hyvää kun kehutaan =) Ja olihan se!!! Ihanan suussa sulavan pehmeää, nammm. Mulla tuo pääliosan koristelu ei niin hyvin onnistunut, olisi ilmeisesti pitänyt laittaa se jo paljon aiemmin siihen, ennenkuin kakku ehtii hyytyä.


1545309.jpg


Kovin erilaisia ohjeita löytyi. Itse tein kakun ottaen vinkkejä sieltä täältä, ja tässä mun ohje (20cm vuokaan)

n 140g digestive keksejä
50g voita

1prk flora vispiä
1prk (250g) mascarponejuustoa
1.5dl baileystä (mulla varastossa Finn cream eli laitoin sitä)
5 liivatelehteä
2dl tomusokeria

Päälle kinuskikastiketta

  1. Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa, taputtele pohjaseos leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi.
  3. Vaahdota kerma, sekoita siihen mascarpone ja sokerit.
  4. Kiehauta likööri ja sulata siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet.
  5. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
  6. Koristele kakun pinta haluamallasi tavalla, ja laita yöksi hyytymään jääkaappiin.
  7. Mahdolliset marsipaani/sokerimassakoristeet kannattaa lisätä vasta hieman ennen tarjoilua