Tein Marien ohjetta mukaillen (jätin pois yrtit ja kermaviilin korvasin ruokakermalla) suolaista piirakkaa. En itse tykkää kovin paljoa tavallisista murotaikinapohjista, joten tämän kun näin, päätin kokeilla. Itseasiassa, tein tätä jo toistamiseen, hiukan eri aineilla ja se oli vielä tätäkin parempi, mutta en muistanut ottaa kuvaa =/

1550188.jpg


Tässä Marien ohje kuvassa näkyvään piirakkaan, ja tässä alla mun versio, mistä ei siis tähän hätään löydy kuvaa. Tarkoitus olisi tehdä sitä vielä tällä viikolla, eli sitten palaan kuvien kera =)

Piiras 28cm vuokaan:

Pohja:

50g sulaa margariinia

250g maitorahkaa

2.5dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

1 muna

Täyte:

2 prk rainbown maustettua sitruunapippuri-tonnikalaa

2dl 7% ruokakermaa

1 puntti tilliä

1 muna

Sekoita rasva jauhoihin. Lisää maitorahka, muna ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina 28cm vuokaan jauhotetuin sormin. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ettei pohja kupruile paistettaessa. Peitä reunat kaksinkertaisella foliosuikaleella. (folio estää pohjan valumista ja reunojen kuivumista myöhemmän paiston aikana. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa n 8-10 minuuttia. Nosta uunista ja poista foliosuikaleet.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä esipaistetun pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi

Paista 200 asteisessa uunissa n 25- 30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt. Täyte on hyytynyt kun sen pinta muuttuu mattamaiseksi, eikä enää kiillä märän näköisenä. Tarjoa piirakka jäähtyneenä.

Voiskohan tätä pohjaa käyttää myös makeissa piirakoissa, tietysti jonkun verran sokeria lisäksi.....?? Onko kokemuksia?