Pidin viikko sitten sisustuskutsut, ja tässä tarjoilua sieltä. Olin jo pitkään suunnitellut tekeväni näitä minttusuklaaleivoksia, joihin törmäsin jokunen aika sitten Kinuskikissan mahtavassa blogissa. Aika syntisen paljon näihin upposi suklaata ja rasvaa....eli jo silläkin perusteella näiden on siis pakko olla tosi hyviä =D Ja olihan ne. Ainoastaan armas mieheni tokaisi, että näitä pitäisi sanoa pepsodent-leivoksiksi, koska tuntuu siltä kun söisi hammastahnaa =D No, myönnetään, mulla taisi lorahtaa pari ylimääräistä tippaa piparminttuöljyä =D Kyllähän nämä kehujakin saivat. Mutta seuraavalla kerralla aion kyllä olla tarkempi piparminttua annostellessa..

1711164.jpg

Laitoin koristeeksi marsipaanikukkasen ja koukerot koristelugeeliä

1711272.jpg

Tässä vielä ohje kokonaisuudessaan, joka on siis kopioitu suoraan Kinuskikissalta


Pohja:
100 g tummaa suklaata
200 g margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa

Kostutus:
¼-½ dl maitoa

Täyte:
150 g margariinia
5 dl tomusokeria
vihreää ja hieman sinistä elintarvikeväriä
n. 1 tl piparminttuöljyä (apteekista)

Kuorrute:
100 g margariinia
75 g tummaa suklaata
75 g maitosuklaata

00aa2.JPG

Paloittele suklaa rouheeksi. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta maidolla.

Sulata täytteeseen tuleva margariini kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää margariinisulaan tomusokeri. Värjää täyte elintarvikeväreillä vihreäksi. Mausta piparminttuöljyllä. (Huom: piparminttuöljy on hyvin voimakasta, joten käytä sitä varoen. Teelusikallinen on ohjeellinen mitta. Kokeile ja maista!) Levitä täyte pohjan päälle. Laita se sitten jääkaappiin jähmettymään.

Mittaa kattilaan margariini ja suklaat. Lämmitä vesihauteessa, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä sitten täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi. (Vinkki: tasoitettuasi kuorrutteen ravista peltiä hieman - tämä auttaa lastanvetojen häivyttämisessä.) Jähmetä jääkaapissa.

Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa levystä neliön muotoisia leivoksia. Huom: suklaakerros halkailee leikkausvaiheessa helpommin aivan jääkaappikylmänä. Anna siis olla hetki huoneenlämmössä