Mulle kävi tässä yksi päivä se normaali: "jääkaapissa olis tuorejuustoa josta kohta loppuu käyttöaika, mitähän siitä tekis"-tapaus. Koska ite tykkään tosi paljon hyydykekakuista, päätin tehä sellaista. Olisin tehnyt ihanaa Baileyskakkua, mutta Alko oli jo siihen aikaan suljettu, eli piti keksiä uusi maku. En tiiä mistä tää lakritsi tuli mun mieleen, mutta onneksi tuli, sillä tää on ihan mielettömän hyvää kakkua!!! Ohje on ihan omasta päästä. Ja aika helppo näitä hyydykekakkuja on itse keksiä, kun vaan muistaa ne perusraaka-aineet (kerma, tuorejuusto/rahka ymv.)Ohje täytteeseen menee kutakuinkin näin:

1prk flora vispiä
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1.5dl lakritsikastiketta
4kpl kick-patukoita
4 liivatelehteä
1dl tomusokeria
vaniljasokeria

 Päälle laitoin sitä samaa lakritsikastiketta mitä täytteessäkin, sekä helmiäistä, ja pohjana kääretorttupohja.

(Murskaa keksit hienoksi joko muovipussissa tai monitoimikoneella. Sulata rasva ja yhdistä keksimurujen kanssa. Laita irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperi ja painele keksi-rasvaseos vuokan pohjalle. Myös ohut kakkupohja käy pohjaksi

Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata kick-patukat kattilassa ja sekoita ne lakritsikastikkeen joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit notkeaksi. Lisää joukkoon lakritsikastike, johon olet jo lisännyt sulatetut kick-patukat. Purista liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan vesi tilkkaan. Kaada liivateseos tuorejuuston sekaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen massan joukkoon.

Kaada täyte keksipohjan päälle, koristele lakritsikastikkeella ja anna hyytyä mielellään yön yli)