Poikani toinen serkku täytti eilen 4 vuotta, ja hänelle tein toivomuksesta muumiaiheisen kakun. Tämä meni moneltakin osalta hiukan mönkään... =/ Marsipaanilevystä tuli pikkasen liian ohut, ja vaikka tasoitin kakun pinnan kermavaahdolla, jäi siihen silti selviä kuoppia. Pitäisikö käyttää alla ennemmin voikreemiä, kuin kermavaahtoa?? Lisäksi (ehkä osittain painostavan ilman takia) marsipaani alkoi nopeasti hikoilla, ja reunuskermat valahtaa sen seurauksena. Apua, miten sitä voi ehkäistä? Sama tapahtui ristiäiskakun kanssa tuossa alempana. Toivottavasti joku konkari lukee tätä, ja osaa neuvoa =)

1821405.jpg


Kakun kokosin kääretorttulevyistä. Kostutin persikkamehulla (ts. säilykepurkin nesteellä), sipaisin ohuen kerroksen persikka-Bonaa. Lisäksi välissä seuraavanlainen sekoitus: kermavaahtoa, vaniljarahkaa (Exquisa), säilykepersikkakuutioita, sokeria, vaniljasokeria, sekä liivatetta. Päällinen marsipaania, samoin koristeet ja reunoilla flora vispiä.

1821425.jpg


Maalaamiseen käytin Squires kitchenin nestemäisiä värejä. Taustan kohdalla ohensin väriä vedellä. Valkoisena värinä Wiltonin valkoinen, josta jää pitkäksi aikaa märkä pinta. Onkohan olemassa vastaavaa joka kuivuisi nopeammin? Eikä tuo Wiltonin väri taida edes olla tarkoitettu maalaamiseen, vaan muiden värien vaalentamiseen.