Tein jouluksi kaksi kakkua. Toinen, tämä ensimmäinen meni isäni naapureille joululahjaksi. Tavanomaisen kukkasen sijaan ajatteli hän tänä vuonna antaa vaihteeksi pienen kakun. Tosi pieni tämä onkin, pohja on tehty pikkuiseen 10cm vuokaan. Väliin kokeilin ekaa kertaa kinuski-puolukkatäytettä, kermaa+kinuskikastiketta+puolukoita+sokeria. Tuorejuustoa lisäämällä tulee entistä parempaa. Kakkupohjaan lisäsin hiukan piparkakkumaustetta, jouluista makua antamaan. Koristelu on vähä niin ja näin. Pursotukset hiukka epämääräiset, eikä koristeluun muutenkaan jostain syystä löytynyt oikein inspistä.. Toivottavasti silti maistui!


2173073.jpg

Tässä on sitä suklaakakkua, johon peräänkuulutin tossa aiemmin vinkkejä/reseptiä. Lopulta päädyin Lotan ehdotukseen, ohjeeseen joka löytyy Fazerin leivontasuklaan takaa. Tein puoltoistakertaisena kakun, ja tulikin ihan riittävän kokoinen. (Tässä on muuten käytetty Salaiselta leivontaystävältäni saatua tummaa suklaata, eli sopii mainiosti sly-leivonnaiseksi)

2173075.jpg
 
Päälle tein suklaakuorrutuksen, jollaista en ole koskaan ennen tehnyt, eikä ollut mitään hajua edes ohjeesta. (periaatteisiini kuuluu pitää tietokone suljettuna jouluaattona, mut ei se pitänyt, myöhään illalla se kyl kuiteski avattiin =D)

2173083.jpg

Tein sitten mutu-tuntumalla tuon kuorrutuksen. Käytin sekä tummaa- että maitosuklaata, sekä voita. Ihan ok koostumus tuli. Reunat on hiukka rösöset. Täytyy joskus paremmalla ajalla paneutua enempi suklaalla kuorruttamisen saloihin ja nikseihin, ja kokeilla uudemman kerran.

1866152igas03qz58.jpg