Näin tammikuussa yks sun toinen on aloittanut laihdutuskuurin, ja niin pitäisi kyllä allekirjoittaneenkin.. Mutta...toisin kävi =) Näitä ihanuuksia oli ihan pakko tehä (ja etenki syödä) =) Jos sit taas maanantaina alottais kunnolla =D 

2205011.jpg

Ekaa kertaa tein itse bebe-leivoksia, ja yllätyin todella miten hyviä näistä tuli maultaan!! Ulkonäkö ei ole ihan mieluinen, mutta jahka saisin hommattua kunnon leivosvuokia, saattaisi homma helpottua. Nyt laitoin paperisiin vuokiin ja muffinssipellillä paistoin eli ei päässeet leviämään.

2205001.jpg

Ohjeen löysin googlettamalla, ja se ohjasi Ei makeaa mahan täydeltä-blogiin, sieltä suoraan kopioitu tämä ohje:

Pohjat:

100g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl jauhoja

Täyte:

1 dl maitoa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria

100g voita tai margariinia

(hilloa)

Kuorrutus:

2 dl tomusokeria
n. 1 valkuainen
karamelliväriä
nonparellejä

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaa veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele foliovuokiin. Paperivuuat ovat liian pehmeitä. Paista pohjia n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.

Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli.

Täytä jäähtyneet pohjat vanilijatäytteellä. Pohjalle voit halutessasi laittaa pienen lusikallisen hilloa.

Valmista kuorrutus. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti ja lusikan pohjalla levittäen. Koristele nonparelleillä.


2205028.jpg

Laitoin osaan vadelmahilloa, osaan Lime curdia. Todella hyviä tuli!!!